forum index ~ schoffie's natuurfotografie forum ~
Johan van der Wielen
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   ~ Inloggen ~~ Inloggen ~ 

[FAQ] Alles over het plaatsen van foto's

 
Plaats reactie     forum index -> mededelingen & FAQ
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
schoffie
uw natuurgids


Geregistreerd op: 20-9-2007
Berichten: 10160
Woonplaats: in de bosjes...

BerichtGeplaatst: zo 23 sep, 2007 12:46    Onderwerp: [FAQ] Alles over het plaatsen van foto's Reageer met quote

[FAQ] ALLES OVER HET PLAATSEN VAN FOTO'S

Hoe groot mogen mijn foto's zijn
De foto's mogen maximaal 900px breed en 900px hoog zijn en de aanbevolen maximum bestandsgrootte bedraagt circa 200kb. Denk bij JPG aan de compressie, zet je die te hoog dan krijg je lelijke artefacten. Mocht je foto's nabewerken in een ander kleurruimte (bijv. Adobe RGB), vergeet dan niet de kleurruimte terug te zetten op sRGB. Standaard staan de foto's in sRGB.

Hoe plaats ik foto's
Foto’s kunnen alleen geplaatst worden vanuit een eigen webspace. Met behulp van een FTP programma kun je je foto's naar een server op het internet uploaden als je beschikking hebt over een eigen stuk serverruimte. Ga via je internet browser naar de betreffende locatie en klik op de zojuist geüploade foto. In de balk bovenin je browser staat nu een link, bijv.

Code:
http://www.mijneigenserver.nl/fotos/waterval.jpg


Kopieer die link en ga naar het forum. In de reactie die je wilt typen zet je deze complete link naar de foto tussen [IMG] en [/IMG]. Dat komt er zó uit te zien

Code:
[img]http://www.mijneigenserver.nl/fotos/waterval.jpg[/img]


De verwijzing moet naar een echt bestand zijn (dus eindigend op bijv. '.jpg'). Zogenaamde 'deeplinks' zoals http//www.prachtfoto.com/albums?id=12345 werken niet. Mocht je niet over een eigen serverruimte beschikken dan kun je ook gebruik maken van diverse foto-albums op het internet zoals:

http://imageshack.us/
http://fotopic.net/

Zet de foto's niet als klikbare link in je topic maar echt als foto. Ook verwijzingen naar "daar en daar kun je al mijn foto's vinden" zijn niet de bedoeling.

Hoeveel foto's mag ik plaatsen
Voor de startpost mag je 1 tot 5 foto's plaatsen. Bij meer dan één foto is het erg handig om de foto's even te nummeren. Als er op je foto’s voldoende reacties zijn geweest, mag je in een reply (niet in de startpost) een update plaatsen. Om anderen te attenderen op nieuwe foto's kun je in de de titel van je topic [UPDATE] zetten. Heb je meer dan één foto, maak dan niet voor elke foto een eigen topic aan maar gebruik één topic oim de bij elkaar horende foto's te plaatsen, al dan niet in updates.

Verzameltopics
Wil je graag dat meerdere mensen foto’s posten in jou topic zet dan in de titel [VERZAMELTOPIC] erbij. De bedoeling verder bij verzameltopics is dat je niet alleen je foto's plaatst maar ook reageert op (een aantal van) je voorgangers. Op die manier krijgt iedereen ook reacties en wordt het geen eenrichtingsverkeer.

Wat is niet de bedoeling
Het is niet de bedoeling om ongevraagd foto's in andermans topics te plaatsen als daar geen [VERZAMELTOPIC] bij staat. Verder is het niet de bedoeling andermans foto's zonder toestemming te bewerken, met welke best intenties dan ook. Vraag altijd vooraf toestemming!
_________________
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie     forum index -> mededelingen & FAQ
Pagina 1 van 1