forum index ~ schoffie's natuurfotografie forum ~
Johan van der Wielen
 
 HelpHelp   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   ~ Inloggen ~~ Inloggen ~ 

Waddenworkshop Schiermonnikoog ~ mei of juni 2016

 
Plaats reactie     forum index -> Fotoworkshops en reizen naar binnen en buitenland
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
schoffie
uw natuurgids


Geregistreerd op: 20-9-2007
Berichten: 10160
Woonplaats: in de bosjes...

BerichtGeplaatst: di 06 nov, 2012 20:59    Onderwerp: Waddenworkshop Schiermonnikoog ~ mei of juni 2016 Reageer met quote

3 Daagse Waddenworkshop Schiermonnikoog

vrijdag 29 april t/m zondag 1 mei 2016 of
vrijdag 24 t/m zondag 26 juni 2016...een mooie foto maak je niet, die bestaat al. De kunst is niet het maken maar het zien...

Samenvatting fotocursus
Tijdens deze wadden fotocursus gaan we op ontdekkingstocht naar de grote diversiteit van het kleinste bewoonde waddeneiland, Schiermonnikoog. In een lang weekend ontdekken we alle facetten van het eiland en krijgt u een beeld van misschien wel het mooiste Waddeneiland! We zijn alleen maar buiten en zullen wellicht de elementen moeten trotseren. Maar wat is er nou lekkerder dan met een gezonde blos de zeelucht opsnuiven en thuiskomen met prachtige beelden?

De nadruk ligt op het ontdekken van het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog (klik hier voor meer informatie). Tijdens het weekend gaan we de verschillende landschappen van Schiermonnikoog laten zien. We gaan daarbij de volgende gebieden in: de kwelder, het groene strand, duinvalleien, bossen, westerplas, noordzeestrand en het wad. We gaan ons bezighouden met alle facetten van de natuurfotografie, van dierfotografie (vogels en hopelijk zeehonden) tot landschappen en van macro tot nachtfotografie.


De gebieden / onderwerpen die we bezoeken zijn:
  • de kwelders
  • het wad en de hoogwater vluchtplaatsen van vogels
  • de uitgestrekte Noordzee stranden
  • de westerplas
  • de zandbanken in de westkant met hoop op zeehonden
  • nachtfotografie met de sterren en de vuurtoren(!)
  • duinpannen met orchideeŽn (juni)
  • de bossen en vennetjes aan de noordkant
  • het historische dorpje Schiermonnikoog


Uitgebreide reisbeschrijving
Dag 1 - Westerplas en klein Zwitserland
In deze reis is uitgegaan van de vrijdagmorgen boot van 9:30. Na aankomst staat Johan op u te wachten op de kade. Uw bagage wordt vervoerd naar het pension, wij nemen de huurfiets en gaan op weg langs de wadkant, genietend van het wad, de vogels en de dijk. In het pension starten we met de eerste instructie (landschapsfotografie) en in de middag doen we een wandeling rond de Westerplas en klein Zwitserland, de duinvalleien in de noordwest hoek. Na, hopelijk, een intens kleurrijke zonsondergang staat de avond in het teken van de vuurtoren voor een sessie nachtfotografie.

Dag 2 - Kwelders en duin
De vroege vogels hebben de zon al zien opkomen boven het strand. Na de presentatie over macrofotografie gaan in de ochtend via de vele kwelderplasjes naar de Kobbeduinen voor een uitzicht rondom. We gaan daarna verder via de noordkant, langs Nederlands mooiste strand (!) en doen eventueel de Wassermannbunker aan of gaan op zoek naar de zeehonden. Na zonsondergang gaan we in de avond we de resultaten van de afgelopen twee dagen bespreken.

Dag 3 - Keuze onderwerp en terugreis
Vandaar is vrije keuze voor iedereen. Na het ontbijt kunt u de ochtend besteden aan datgene waar de interesse ligt, wat we nog niet hebben kunnen doen wegens weersomstandigheden of waar we nog graag naar terug willen. De bagage wordt weer vervoerd en wij fietsen naar boot van 16:30 terug naar Lauwersoog.


Accommodatie en vervoer
Tijdens het weekend verblijft u in een eenvoudige tweepersoonskamer in een pension in het centrum van het dorp. We vervoeren ons per fiets, de huur van de fiets zit in de prijs inebgrepen, evenals vervoer van de bagage van en naar het pension. Het avondeten vindt plaats in een restaurant, de kosten van het eten zitten eveneens in de prijs. De drankjes rekent u apart af. Vervoer van en naar de boot evenals de kosten van de boot moet u zelf regelen en voldoen.


Aanmelding en informatie
De prijs van het weekend bedraagt 375 euro en is incl. overnachting, eten en drinken, huur fietsen, bagagevervoer, etc. Voor informatie over aanmelding, betaling en voorwaarden KLIK HIER. Wanneer u zich heeft aangemeld ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de uitgebreide informatie met daarin het uitgebreide programma, wat mee te nemen, routebeschrijving, etc.

Met vriendelijke groeten en tot ziens,
Johan van der Wielen
fotocursus@schoffie.eu / 06-25064614


_________________


Laatst aangepast door schoffie op zo 21 jun, 2015 13:45, in totaal 16 keer bewerkt.
Naar boven
Bekijk gebruikersprofiel Stuur privébericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie     forum index -> Fotoworkshops en reizen naar binnen en buitenland
Pagina 1 van 1